Kalender/Events

Låt oss mötas

Kalender 2024

Jag har fantastiska samarbetspartners. Jag kommer att hålla Somatic Movement på följande event under 20224 (uppdateras löpande):

Sommarspira Söndag 16 juni En retreatdag i Stockholm med Somatic Movement och Skogsbad för dig som längtar efter att komma närmare dig själv och naturen. Kanske är det tid för att landa mjukt in i semestern i år?
https://www.facebook.com/events/973430914027443
 

Totally In Tango i Åsa En hel vecka tango för dig som dansar båda rollerna. Jag kommer att hålla Somatic Movement klasser varje dag som angränsar till det som tango lektionerna handlar om. Mer info här: https://www.totallyintango.com/asa-1

Let´s connect Summer Tango Retreat 17-21 juli Kom med på en vecka med en ljuvlig blandning av  tango, bodywork, återhämtning och natur. Det blir tid att vara och umgås samt att ta hand om din kropp och utvecklas i din tango! Vi längtar redan 🙂  https://www.facebook.com/events/2810595879104942

Tango och Somatic Movement i underbar miljö på Fridhem på Gotland. Det vill du inte missa! https://katrinjorgetango.com/events/tango-fridhem-gotland/

Events

Har du en passion för tango och vill kunna fortsätta dansa? Planerar ni för workshops och är intresserade av teman som handlar om tango och om att hålla som tangodansare?

Jag håller workshops på efterfrågan. Här finns några exempel men du är också varmt välkommen att kontakta mig för förslag på upplägg.

Tangons Anatomi

Söker du en djupare förståelse för hur du kan använda kroppen på ett sätt som är mer optimalt både för din tango och för din hälsa? Jag går igenom de anatomiska strukturerna och visar på modeller av skelett för att ge en förståelse av hur det hela hänger ihop. Vi söker efter och upplever hur strukturerna känns i vår egen kropp. På det sättet får du först en teoretisk förståelse som sedan fördjupas av den upplevda anatomin i din egen kropp. Vi avslutar med att se hur anatomin påverkar oss i vår tango och hur vi kan skapa bästa förutsättningarna för en bekväm och hållbar dans.

Kroppens fascia (bindväv)- vad är det och vad har det med tango att göra? 

Så här är det.

Vår fascia är det som faktiskt håller ihop hela vår kropp. Den finns i och runt våra muskler, våra leder, våra organ och vårt skelett. När fascian blir stel är det som att ha på sig en för trång tröja, vi får inte plats. Det gör vår dans obekväm och det leder ofta till smärta som kan hindra dig från att dansa eller göra dig begränsad i din repertoar. Jag går igenom metoder som är både effektiva och varsamma för att ta hand om din fascia och du får möjlighet att prova själv och ställa frågor.

Resistance Stretching

Ett effektivt sätt att bibehålla och öka sin rörlighet.

Många av oss har fått höra att vi borde stretcha … men inte så mycket om HUR vi gör det på bästa sätt. Stretching innebär ofta att föra en muskel till dess mest utsträckta läge och hålla den där under en viss tid. Låter det bekant? Det som händer då är att vi ökar rörligheten runt våra leder. Tvärtom vad många tror är det inte där vi vill ha ökad rörlighet, våra leder mår bra av stabilitet. Det som däremot krävs för att våra muskler snabbt ska kunna förkortas i en boleo och sedan slappna av och förlängas är att vi tar hand om vår bindväv inne i musklerna. Kom med och prova så kommer du själv upptäcka skillnaden.

Nyfiken?

Anmäl intresse så får du utskick om kommande kurser, events och prova-på tillfällen.

sv_SESwedish