Somatic Tango

Sense yourself first

Somatic Tango

Tango med avspänning och precision.

Somatic Tango är både en metod och en benämning som jag har valt för att beskriva en tango som är hållbar, bekväm för båda parter och utgår ifrån kroppens individuella anatomiska förutsättningar.

När vi använder det som en metod så kombinerar vi rörelser ifrån Somatic Movement med tango i syftet att bli närvarande i vår egen kropp innan vi möter någon annan. Vi  utforskar hur du kan ha ett avslappnat utgångsläge och samtidigt ha tillgång till att snabbt kunna rekrytera  muskelspänning när du vill göra rörelser som kräver mer dynamik i din tango.

Landa i dig själv innan du möter någon annan.

Vi inleder varje kurstillfälle med att fokusera på anatomin runt någon del av kroppen, t.ex. ryggrad, höfter eller axlar. Efter det tar du dig ner på din matta och blir varsamt guidad med rörelser från Somatic Movement med syfte att släppa onödiga muskelspänningar.

Vi avslutar med en tangolektion där vi har kvar samma fokusområde i kroppen och utforskar hur vi kan använda det som vi upptäckt om och i vår egen kropp också i vår tango.

Vi håller regelbundet kurstillfällen enligt ovan. Sätt gärna upp dig på maillista via kontaktformuläret här nedan så får du information om när nästa tillfälle planeras.

Nyhet: Retreatdag för trötta Tangodansare
Workshop i Somatic Tango i Stockholm

Perfekt tillfälle för dig som är nyfiken att prova på. Somatic Movement med mjuka och effektiva övningar på matta som följs av en tangoworkshop på temat: ”Kontakten, omfamningen och rörelsekvaliteten” med Annika Pahlén och Malin Backström.

Om du dansar båda rollerna kan du anmäla dig själv, annars tillsammans med en partner. Kontakta mig om du behöver hjälp med att hitta en danspartner. Mer information om kurshelgen hittar du här:

Kursledare

Kurser i Somatic Tango hålls av Annika Pahlén och Malin Backström.

Malin Backström är uppskattad tangolärare och -dansare med ett särskilt fokus på kontakt och kommunikation. Hon undervisar regelbundet i Stockholm och är flitigt anlitad runt om i Sverige. Hon driver också Studio Touch i Stockholm.

sv_SESwedish