Somatic Movement

Tillgång till hela dig

Känner du igen dig?

Får du ofta ont i rygg, axlar eller i en annan del av kroppen när du spenderat några timmar på tangogolvet eller i din vardag?

Har du en tidigare skada som hindrar dig från att dansa eller begränsar din repertoar?

Kanske har du haft hög belastning i livet, fysisk eller psykisk, och har inte haft möjlighet till den återhämtning du så väl skulle ha behövt?

Om du känner igen dig i något av ovanstående så kan Somatic Movement vara något för dig.

Somatic Movement

En mjuk och effektiv metod.

Somatic Movement handlar om att återknyta kontakten mellan hjärnan och våra muskler för att släppa på kvarliggande muskelspänningar. Du lär dig  att upptäcka och släppa spänningar innan de leder till smärta samtidigt som du förbättrar din koordination och kroppskännedom.

Övningarna utförs oftast i liggande. Du guidas varsamt genom långsamma, medvetna rörelser där du hela tiden utgår ifrån din egen kropp och dina förutsättningar. 

Nyhet: Två tillfällen med Somatic Movement Online

Helgerna som närmar sig kan betyda olika saker för oss. Men jag undrar om du precis som jag känner att allt går lite för fort just nu? Längtar du efter att stanna upp och få möjlighet att varva ner och landa in i dig själv? Att få släppa på de ökade muskelspänningar som kanske ger dig smärta? Att kunna ta hand om dig mellan dina inbokade tangoevents? Eller att bara ge dig själv en stunds välbehövlig avspänning och vila?

Om du känner igen dig i det så är du varmt välkommen att vara med på något av mina Somatic Movement tillfällen. För närvarande har jag två tillfällen inplanerade. Båda kommer att vara online via Zoom så att du enkelt kan delta oavsett var du bor. Klasserna kommer att vara två timmar för att också ge plats till en längre avslutande vila

Somatic Movement Online

Släpp spänningar och återhämta dig hemma.

Du behöver inget mer än en matta och en dator med uppkoppling. När livet pågår kan det vara svårt att få tid att ta hand om sig själv. Online klasser gör att du kan delta hemifrån och du behöver inte lägga energi på att ta dig iväg någonstans. Klasserna guidas verbalt och du kan därför lägga all uppmärksamhet på dig själv och din egen upplevelse.

Vårterminens klasser är nu avslutade. Sätt gärna upp dig på min maillista via kontaktformuläret nedan så får du information om när nästa omgång startar.

Individuella sessioner

Skräddarsydda program för just dig.

Har du en skada eller en smärtproblematik som hindrar dig i din tango och i livet? Är vissa rörelser svåra för dig att utföra?

Individuella sessioner är för dig som har tröttnat på att ha ont eller att vara begränsad. Du får professionell hjälp att diagnosticera dina symtom och kartlägga de underliggande orsakerna till dina problem. Du får också ett skräddarsytt program med övningar just för dig.

Säkerhet

Kunnig och kompetent guidning.

Individanpassat

Det som är rätt för just dig.

Online eller på plats

Din tid, dina villkor.

Nyfiken?

Anmäl intresse så får du utskick om kommande kurser, events och prova-på tillfällen.

sv_SESwedish